Česta pitanja

U koja je sve vozila moguće ugraditi plinsku instalaciju?

Plinsku intalaciju moguće je ugraditi u skoro sva vozila na benzinski pogon.

Koliko prostora gubim u svom prtljažniku ugradnjom plina?

Toroidni spremnici (izgled automobilske gume) ugrađuju se u prostor namjenjen za rezervnu gumu te samom njihovom ugradnjom prtljažnik ostaje slobodan.

Da li ugradnjom plina gubim na brzini i da li su mi performanse vozila manje?

Kod direktnog ubrizgavanja gubitak snage je gotovo zanemariv a po testovima proizvođača plinskih uređaja iznosi najmanje 2%.

Kakav je utjeacaj na rad motora?

Trajnost motora se povećava za cca 35% u odnosu na benzin, tiši je rad motora, cilindri se manje troše, veća je trajnost ulja u motoru, trajnost katalizatora i lambda sonde se udvostručuje. Potpuno sagorjevanje smjese plin-zrak u cilindrima motora ne dovodi do gubitka goriva u ispušnim plinovima, ispušni plinovi su čišći.

Koliko često je potrebno servisirati plinsku intalaciju?

Kontrolu i servis je potrebno vršiti nakon pređenih 15 000 km ili jednom godiišnje.

Koliko vremenski traje instalacija ueđaja?

Instalacija uređaja traje ovisno o uređaju od 1-2 radna dana.

Frigoadria - O nama

Služimo se najnovijom tehnologijom, računalnom regulacijom smjese, ugrađujemo plinske uređaje poznatih proizvođača. Uz redovitu djelatnost ugradnje i servis plinskih autoinstalacija, ovlašteni smo servis za montažu rashladnih sistema za kamionski program "Carrier Transicold", kao i za montažu kućnih klima "Samsung".

Kako plin utječe na prirodu?

Zbog svojih osobina, auto plin ima povoljan utjecaj na okoliš. Vozila pogonjena s auto plinom, u odnosu na dizelske motore, ne ispuštaju dim, krute čestice niti sumporne okside. U odnosu na benzinske motore, ne ispuštaju olovo, te proizvode manje ugljičnog monoksida i nerazgradivih ugljikovodika.

Zašto ugraditi auto plin?

50 % jeftinija vožnja.
Produženi vijek trajanja motora.
Veći broj pređenih kilometara.
Niži troškovi odžavanja vozila.
Potuno izgaranje smjese u cilindrima.
Duži vremenski period izmjene svjećica i ulja.
Produžena trajnost katalizatora i auspuha. 
Copyright © 2024. Frigoadria, Sva prava pridržana
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.